2018. február 22., csütörtök

Olyan havat ad, mint a fehér gyapjú...


Mennyei, ahogy kinéz a kert. Február végén 20 cm-es hóban lehet felfedezni újra méterről méterre. Még összesen nem esett ennyi hó, amióta itt vagyok, mint az elmúlt napokban.

Mennyei, ami a házban történik mindeközben. Babaillat, babaszerelem: Annabell. Az időjárás hozzád igazodik Drága Kincsem? Tiszta, hófehér, puha, és gyönyörű minden, mint Te!

De kicsit még a földön és a blog témájánál maradva: készülünk a tavaszra, a nyárra, amikorra már reményeink szerint felkerül a napkollektoros rendszer, és nem kell majd begyújtanunk a kandallóba, ha melegvízre lesz szükségünk, illetve úgy tervezzük, hogy a fűtésben is a segítségünkre lesz a rendszer. Rengeteg tűzifát fogunk vele kiváltani, felére csökken a ház energiafogyasztása (62 kWh/m2év helyett csak 31 kWh/m2év lesz), ennek ellenére a CO2 kibocsátásunk csökkenése nulla lesz a ma érvényben lévő számításai módszer szerint. Érdekes ugye? Pedig a pályázat, aminek keretében bonyolítjuk a dolgot ezt figyelembe fogja venni. Kis magyar csemege, amit némi leleménnyel biztos át lehetne hidalni: pl azt csinálok a nappalimban, amit akarok; miért ne tüzelhetnénk a kandallóban szénnel?
Keresem a becsületest megoldást. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése