2015. április 24., péntek

Koszorú, koszorú....

Elkészült a koszorú és a fürdő födém vasalása, zsaluzása; jöhet a beton. Jöhetett volna, ha fel tudott volna kapaszkodni a mixerkocsi a hozzánk felvezető meredek, murvás úton. De nem tudott, így helyszínen kellett készíteni, és apránként feladogatni... Így a folyamat tovább tartott és többe került. :(

Jövő héten jönnek az ácsok. Nem lesz könnyű dolguk a nem teljesen párhuzamos falak miatt...





  A galériánál bekerült a mestergerenda is, bitumenes lemezzel körbecsomagolva, megvédve a végeket a betontól. Jó lenne körbevenni a gerendát valamivel, hogy ne sérüljön, de csak bepenészedne, úgyhogy marad így, aztán majd le lesz csiszolva.



Ezzel párhuzamosan meg lett tisztíva a kő falazat, hogy tapadjon rá a vakolat. Illetve a belső-lábazati részen a falsíkból kiálló darabok le lettek vésve, hogy a vakolást követő lépésként jöhessen rá a vízszigetelés.

































A kertet most nagyon visszafogottan tudom kezelni, nincs szívem teljesen parlagon hagyni. Ez a nagy szárazság továbbra sem használ a növényeknek (sokkal sűrűbben kéne locsolnom, mint amennyit az időm enged), de azért lassan-lassan bújnak elő a pár hete vetett magok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése