2015. március 25., szerda

Bontás után építés; az első lépés

A teljes lecsupaszítás után az első lépés a koszorú elkészítése. Mivel a tető meg lesz emelve az eredeti állapothoz képest, ezért először felfalazzuk a koszorú alatti részt. Lehetne persze azt is, hogy a koszorú magasabb, és azzal hidaljuk át a magassági különbséget, de a cél az, hogy minél kevesebb betont használjunk fel, így marad a felfalazás, ami olcsóbb is.

Még számomra is döbbenet, hogy fejben mennyivel előrébb kell járnunk, mint ahol tart az építkezés. Minden mindennel összefügg, így például bár még távolinak tűnik, hogy itt valaha még galéria is lesz, a galériát tartó mestergerendát már a héten meg kellett rendelni, azt ugyanis be kell építenünk a koszorúba (megfelelő védelemmel ellátva természetesen, hogy a beton nedvessége ne okozzon kárt a gerendában), aminek a vasszerelése a héten kezdődhet.

A külső nyílászárókkal kapcsolatban is sokat egyeztetünk: a nyílászárók konzolosan lógnak ki majd a fal elé, a hőszigetelés síkjában. Szerencsére már nem néznek ránk furcsán ettől, sőt! Az ajtóknál az alsó csomópont érdekes lesz, hogy hogyan lehet összehozni a konzolos megoldást a szintén nem hagyományos favázas padlószerkezettel.

Közben igyekszem a kertet is csinálni, így az első kapavágásokat tegnap megejtettem (spenót, szárzeller, zeller, petrezselyem, borsó, cékla vetés). Rettenetesen száraz a föld. A veteményes (és a természet) esőre szomjazik, de a pucéran álló házunknak meg tökéletes ez a száraz állapot.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése