2015. március 15., vasárnap

Margit romok


Elkezdődött, amiről a blogunk valójában szólni szeretne. Három hete költöztünk ki a házból. Szerencsére nagyon közeli helyet találtunk. Annyira közeli, hogy akár az ágyból, akár a dolgozóasztalról szemmel tudom kísérni a ház körüli történéseket. Azért is fontos, mert nem vesz el időt az, hogy ha oda kell menni az építkezésre, meg vissza az íróasztalomhoz. Munka mellett így is rengeteg időt és energiát vesz el a felújítás. 

Március első hetében elutaztunk egy hétre. Ki ide (Ausztria, zarándoklat), ki oda (London, Ecobulid kiállítás). Gondoltuk addig nem történik semmi különös, a belső bontások (parketta felszedés, cserépkályha bontás, aljzat feltörés) nem bonyolultak. Mire visszaértünk ez a látvány fogadott. A legnagyobb rácsodálkozást az első ív kibontása okozta, ami eddig be volt falazva, és egy kicsi ablak jelentette az összes megnyitást. Most ennek a helyén lesz a bejárat, mögötte a télikert szerű előszoba.




A padlásról a cellulóz hőszigetelést már hetekkel korábban összegyűjtöttük. A 30 cm-ből a felső 20-25 cm nyugodtan felhasználható lesz később a tetősíkba. Az alsó pár cm pedig (amibe por/kosz keveredett) az pedig feltöltésnek lesz kiváló a boltívek fölé, az új födém alá.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése