2013. április 14., vasárnap

Szárítóvakolat

A múlt héten elkészült injektálás hatása a vizesedés megjelenésének sávjában felhordott szárítóvakolattal lesz teljes. A kőműves csapat péntek reggel esett neki a kijelölt falszakaszokon a vakolat leverésének.
Konyha
Nappali
Falazataink anyagai: tömör tégla, kő, vályog

A kőművesekkel párhuzamosan a villanyszerelők is munkába álltak. A konnektorok számát kellett növelni a szobákban, illetve az elektromos  főzőlap-sütőnek kellett a csatlakozását kialakítani. Utóbbival kapcsolatban voltak kétségeink. Ugyanis egy leendő Ökoházról beszélünk. Gáz nincs, és nem is lesz bevezetve. A palackos gáz macera, ronda és fosszilis energiahordozó. Egy kis takaréktűzhely lenne a legjobb megoldás, és tulajdonképpen kémény is van hozzá, ezért a későbbiekben tervezzük is, hogy lesz ilyenünk. De valljuk be, egy rohanós reggelen nem mindig lesz idő a két cserépkályha befűtése mellett még a konyhában is begyújtani, hogy összedobjuk a rántottát pirítóssal. Így maradt az elektromos megoldás, amelynek energiaellátását idővel a napelemes rendszer biztosítja majd.























A villanyszerelők munkáját nehezítette, hogy nem használhattak gipszet a kábelek rögzítésére a vizesedés miatt. Ráadásul épp belecsöppentek a vakolatleverés munkafázisába is, így maradt a fenti megoldás.

A vakolat leverése után kezdődött a gúzolás (alapréteg) - weber san presto 100-as anyaggal. A lenti fotón ez látszik, a vályogfal-falszakaszon.



























A felújításnak ennek az 1.0-ás szakaszában ennél rosszabb már nem lesz a helyzet.

A gúzolás után következett maga a szárító vakolat. Hagyományos cement-homok vakolatba kellett keverni az úgynevezett DÉRPORT, amit az injektáló cég fejlesztett ki. Vasárnapra eddig jutottunk. A simító vakolás (weber san presto 300) maradt még hátra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése